Masterclass Non-verbale communicatie

vrijdag 20 mei | WTC Almere

PRATEN MET GESLOTEN MOND

Masterclass non-verbale communicatie in de mondzorgpraktijk
Op vrijdag 20 mei 2022, WTC Almere

Communicatie is één van de belangrijkste onderdelen van ons werk en dagelijks leven. We besteden vaak veel aandacht aan het verbale deel (wat we zeggen), terwijl minimaal twee derde van onze communicatie non-verbaal is. Non-verbale communicatie, zoals lichaamstaal, is grotendeels verantwoordelijk voor zaken.
als onze overtuigingskracht, gunfactor en hoe zelfverzekerd we overkomen. Veel mensen weten wel dat non-verbale communicatie zeer belangrijk is, maar hoe het precies werkt en hoe je het kan beïnvloeden met het oog op jouw doel is vaak nog onduidelijk. Als we meer grip creëren op onze non-verbale communicatie, krijgen we meer grip op onze uitstraling, gesprekken en de uitkomst van gesprekken.

Voor wie

Communicatie is in vrijwel elk beroep een belangrijk onderdeel, maar zeker in de Mondzorg! De mond is voor ons vakgebied het belangrijkste orgaan van ons werk, maar jezelf ontwikkelen op het gebied van non-verbale communicatie is inherent aan het verhogen van EQ en people skills.

Inhoud workshop

Lichaamstaal lezen
In een half uurtje koffie drinken met een medewerker, collega of patiënt worden er onbewust zo’n 800 non-verbale signalen getoond. Signalen met informatie over oprechte emoties, intenties en persoonlijkheid. Als je deze signalen kan lezen, krijg je snel inzicht in de belevingswereld en behoeften van je gesprekspartner. Je leest letterlijk en figuurlijk tussen de regels door, wat je instaat stelt proactief te handelen in plaats van reactief. Hierdoor kan je leiding houden en uitstralen in het gesprek en heb je meer grip op de resultaten en/of eigen uitstraling.

Hoe bewust zijn uw medewerkers zich van hun lichaamstaal en het effect ervan?
Onderzoek toont aan dat lichaamstaal en uitstraling een veel groter effect heeft dan we denken. Wist je bijvoorbeeld dat de uitstraling van sollicitanten meer invloed heeft op potentiële werkgevers dan de feiten op hun CV? Dat artsen vaker aangeklaagd worden op basis van hoe ze non-verbaal communiceren, dan op basis van hun daadwerkelijke handelingen? En dat we op basis van de lichaamstaal van politici kunnen voorspellen of zij verkozen zullen worden? Er wordt vaak gedacht dat uitstraling een statisch gegeven is, een kwestie van ‘je hebt het of je hebt het niet’. Maar in werkelijkheid is het veelal een kwestie van non-verbale communicatie.
In onze training maken wij deze ogenschijnlijke ongrijpbare begrippen zoals ‘uitstraling’ en ‘overtuigingskracht’ concreet, tastbaar en bovenal bereikbaar. Wij geloven hierbij niet in one size fits all benadering, want iedereen is anders. Wij hanteren onze 3 P’s methode. Dat wil zeggen; Persoonlijkheid, Professie en Purpose (doel). Door middel van een door onderzoek gefundeerde en in de praktijk bewezen methode, leren we uw medewerkers hoe zij hun lichaamstaal op een gemakkelijke, authentieke en natuurlijke manier kunnen aanpassen.

Resultaat

Na de workshop zullen de deelnemers met andere ogen kijken naar de gesprekken die ze dagelijks voeren!

Non-verbale communicatie met DENISE DECHAMPS

Psycholoog, gecertificeerd lichaamstaalexpert en de oprichter van Body Language Academy.
Al ruim 10 jaar houdt zij zich bezig met het bestuderen van menselijk gedrag. Naast de vele training die zij hierover geeft is zij een veelgevraagd spreker en bekend van radio en tv (RTL4, RTL Z, SBS6, BNR, Radio1).

Kom je ook?

Locatie: WTC Almere
U heeft twee opties:
Ochtend masterclass: 09:00 – 12:00 uur
Middag masterclass:   13:00 –  16:00 uur
Deelname 295,- Euro
Deelname 270,- Euro voor relaties van Van Velthuysen Liebrecht
Accreditatie: In aanvraag

Inschrijven kan via info@moredental.nl
Thea de Leeuw Mob. 06-48238988 of via
J.Dekker@velthuysenliebrecht.nl
Jurriaan Dekker Mob. 06-34550575

De organisatie van dit event is in handen van Van Velthuysen Liebrecht & MORE Dental 

GARANTIEVOORWAARDEN 
Voor al onze evenementen hanteren wij de GELDTERUGGARANTIE

Indien één van onze evenementen geen doorgang kan vinden t.g.v. het
COVID -19 virus dan ontvangt u van ons het volledig betaalde bedrag retour.

* Ingeleverde vouchers worden niet contant uitbetaald.